13. lekcija      Subota, 29. lipnja 2019.

Kod kuće s našim Izbaviteljem

“U tvojoj zemlji više se neće čuti nasilje, ni pustošenje i zatiranje u međama tvojim, nego ćeš zidine svoje nazivati Spasenjem, a dveri svoje Hvalom.” – Izaija 60:18

„Ali dolazi dan kada će se u dugo vođenoj borbi zadobiti konačna pobjeda. Volja Božja se mora izvršiti na zemlji kao što se vrši i na nebu. Tada nijedan narod neće imati drugi zakon osim nebeskog. Svi će biti jedna sretna, ujedinjena obitelj, obučena u haljine hvale i slave – haljine pravde Kristove.“ – 8. Svjedočanstvo, str. 45.

Continue reading

  • Hits: 1529
12. lekcija     Subota, 22. lipnja 2019.

Izbavljenje od uništenja

“Jer me zavoli, ja ću ga i izbaviti; uzvisit ću ga, jer poznaje ime moje.” – Psalam 91:14

“Bog će ukloniti bezbožnike sa zemlje, ali pravednici će biti sačuvani u ovom metežu kao što je Noa bio sačuvan u korablji. Bog će biti njihovo utočište i oni će se skloniti pod njegova krila.” – Patrijarsi i proroci, str. 110.

Continue reading

  • Hits: 1445
11. lekcija             Subota, 15. lipnja 2019.

Bog izbavlja svoj narod

“Jer me zavoli, ja ću ga i izbaviti; uzvisit ću ga, jer poznaje ime moje. Zazvat će me, i ja ću ga uslišati; s njim ću biti u nevolji, spasit ću ga i proslavit’ ga.” – Psalam 91:14,15

„Ali podsjetimo se Božjeg postupanja s pripadnicima Njegovog naroda u prošlosti, kako ih je izbavljao od njihovih neprijatelja. Svoju moć u nastojanju da ih oslobodi, On je uvijek pokazivao u krajnjoj nevolji, kad je izgledalo da nema nikakve mogućnosti za spas od Sotoninih napada. Kad se ljudi nađu u nekoj nevolji to je za Boga prava prilika da im pritekne u pomoć.“ – 5. Svjedočanstvo, str. 714.

Continue reading

  • Hits: 1469
10. lekcija       Subota, 8. lipnja 2019.

Izbavljenje od neprijatelja

„Ti stol preda mnom pripravljaš pred licem neprijatelja mojih; uljem mi glavu mažeš, čaša se moja prelijeva.“ - Psalam 23:5

„Naša je pomoć jedino u Bogu. Ne trebamo laskati sebi da imamo bilo kakvu mudrost jer je naša snaga zapravo slabost, naš sud je nepouzdan. Krist je nadvladao neprijatelja umjesto nas zato što je suosjećao s našim slabostima i znao da ćemo biti nadvladani i izgubljeni ako nam On ne pomogne.“ – Božja zadivljujuća milost, str. 269.

Continue reading

  • Hits: 1444
9. lekcija               Subota, 1. lipnja 2019.

Izbavljenje od bolesti

“I Gospod će od tebe odstraniti svaku bolest i neće na te pustiti nijednu od opakih bolesti egipatskih za koje znaš, nego će ih sručiti na sve one koji tebe mrze.” – Ponovljeni zakon 7:15

„Svoje tijelo moramo održati u zdravom stanju, kako bi duša mogla biti zdrava. Stanje tijela utječe na stanje duše. Svatko tko želi biti tjelesno i duhovno jak mora pravilno odgajati svoj apetit, mora paziti da ne opterećuje dušu prekomjerno trošeći svoje tjelesne ili duhovne snage. Vjerno provođenje pravih načela u jelu, piću i oblačenju dužnost je koju je Bog povjerio svakom ljudskom biću.“ – Evangelizam, str. 198.

Continue reading

  • Hits: 1466
8. lekcija            Subota, 25. svibnja 2019.

Spašavanje našeg bližnjeg

“Dajite, i dat će vam se: mjera dobra, nabijena i stresena i preobilna” – Luka 6:38.

“On, čiji je svijet, ima bogatu riznicu i On će blagosloviti sve one koji se trude da budu drugima na blagoslov.” – Zdravlje i sreća, str. 200.

Continue reading

  • Hits: 1422
7. lekcija              Subota, 18. svibnja 2019.

Služba izbavljenja

“Duh Gospodina Boga na meni je, jer me pomaza da naviještam radosnu vijest siromasima. Posla me da povijem one srca slomljena, da proglasim sužnjima oslobođenje i uznicima otvaranje tamnica;” – Izaija 61:1.

„Popuštajući grijehu, čovjek stavlja svoju volju pod vlast Sotone. On postaje bespomoćni zarobljenik u vlasti kušača. Bog je poslao svog Sina na ovaj svijet da raskine okove Sotone i oslobodi čovjekovu volju.“ – Australasian Union Conference Record, 1. lipnja 1900.

Continue reading

  • Hits: 1401
6. lekcija   Subota, 11. svibnja 2019.

Izbavljenje kroz uskrsnuće

“Reče joj Isus: »Ja sam uskrsnuće i život. Tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I svatko tko živi i vjeruje u mene, neće umrijeti dovijeka. Vjeruješ li ovo?” – Ivan 11:25,26.

“Isus Krist je trijumfirao nad smrću i raskinuo okove groba, i svi koji spavaju u grobovima sudjelovat će u toj pobjedi; oni će izaći iz svojih grobova kao što je to učinio Onaj koji je pobijedio...” – Odabrane poruke 2, str. 272.

Continue reading

  • Hits: 1447
5. lekcija                     Subota, 4. svibnja 2019.

Izbavljenje od smrti

“Gdje je, smrti, žalac tvoj? Gdje je, smrti, pobjeda tvoja?” – 1. Korinćanima 15:55

“Božji izabranici mogu umrijeti obavljajući svoju dužnost, ali će samo otići na počinak i mirovati dok ih Isus ne probudi kako bi s Njim dijelili vječnu slavu.” – Podignimo pogled, str. 272.

Continue reading

  • Hits: 1440
  • 1
  • 2