thumbnail year endHRU nastavku donosimo novogodišnju poruku predsjednika Generalne konferencija, brata Eli Tenorija, u pisanom i video formatu.

Moja draga obitelji crkve Reformnog pokreta,  nadam se da se, dok čitate ovo pismo, nalazite pod okriljem Božje ljubavi i brige.

Osvrt na 2021. 

Kako se približavamo kraju 2021. i početku 2022., dana nam je prilika da se osvrnemo i zahvalimo Bogu za materijalne i duhovne blagoslove primljene tijekom ove prošle godine, za prevladane prepreke, za svakodnevnu milost koja se produžava, za život na ovom svijetu i za sigurnost vječnog života koji nam je pružen na Golgoti.

Continue reading

moitveni tjedan webU petak, 3. prosinca, počinje Molitveni tjedan, posebno razdoblje u kojem imamo priliku približiti se Bogu ujedinjeni u molitvi, proučavanju i postu.

Godišnji molitveni tjedan pruža neprocjenjivu priliku da izrazimo svoju osobnu zahvalnost našem Stvoritelju. S dubokom iskrenošću, Njegovom prijestolju milosti uputimo naše žarke riječi hvale, zahvalnost, priznanja i molbe. Ovogodišnja serija propovijedi, temeljena na temi „Što ako bi bilo danas?“, upozorava nas na stvarnost da znakovi vremena jasno otkrivaju kako vrijeme milosti pruženo čovječanstvu samo što nije prošlo. Mi hitno trebamo doći u stanje vjerne pripremljenosti kroz Kristovu silu.

Continue reading

Okružno pismo voditelja Odjela za subotnju školu Generalne konferencije svim crkvama diljem svijetasuobtnja skola

„Isus je prolazio po svoj Galileji. Učio je u sinagogama, navješćivao radosnu vijest o kraljevstvu i liječio svaku bolest i svaku nemoć u narodu.“ Matej 4:23.

U gore navedenom stihu, apostol Matej nad donosi sažetak svakodnevnih aktivnosti našeg Spasitelja - poučavanje ljudi kako živjeti po Božjoj volji, propovijedanje evanđelje o kraljevstvu i iscjeljivanje svih vrsta bolesti među ljudima.

Što je subotnja škola? 

Continue reading

jesenski duhovni sabor

U subotu 30. listopada održan je jesenski sabor u Lipiku. Glavna tema proučavanja bila je vjera. Oduvijek je vjera bila temelj u odnosu s Bogom, kako još od samog početka odnosno prvih ljudi, patrijarha i proroka, tako i kršćana do današnjeg dana.

Continue reading

jesenski duhovni sabor

 U subotu 30. listopada 2021. planiramo uz Božju pomoć održati jesenski duhovni sabor u Lipiku. Tema sabora bit će: „A pravednik moj živjet će od vjere“ Hebrejima 10:38. Pozivamo vas kako bismo i toga dana mogli imati radost u zajedništvu s Gospodom i jedni s drugima. Srdačno ste pozvani!

Continue reading

IMG-20210830-WA0000.jpg

Velika radost vlada na nebu i na zemlji kad se jedna duša obrati i odluči slijediti Krista.

Posebna radost bila je i dana 22. kolovoza 2021. kad je brat Guerrino Poropat iz Rovinja učinio zavjet s Bogom. Veliki je to blagoslov za mjesnu crkvu Pula, a posebno za njegovu obitelj. Brat Daniel Poropat, koji je vodio obred krštenja, o tome nam kaže:

“Od samog početka moje odluke i zavjeta s Bogom, imao sam želju i vjerovao sam da će doći kad će i moja obitelj učiniti zavjet s Bogom. To se milošću Božjom ostvaruje i više nego što sam mogao pomisliti, tako što sam imao čast osobito krstiti svog oca ”.

Continue reading

dogaaji_koje_iekujemo_3.png

Nakon više od godinu i pol bez sastanaka, zahvalni smo Bogu što smo imali priliku okupiti se na Ljetnom duhovnom saboru u Lipiku, 23. i 24. srpnja 2021. godine. Velika je radost ponovno zajedno slaviti Gospoda i proučavati Njegovu riječ.

Continue reading