Proljetni sabor 2024 plakat WEB

 

Veselimo se Proljetnom duhovnom saboru koji uz Božju pomoć želimo održati u petak i subotu, 29. i 30. ožujka 2024. u Lipiku “Tajna uspjeha” glavna je tema sabora i tom pitanju će biti posvećene propovijedi.

Continue reading

grupna.jpg

U predivnom ambijentu Gorskog kotara u Severinu na Kupi, tijekom prijelaza iz stare 2023. u novu 2024. godinu, održan je Seminar za djecu i mlade koji je trajao od 29. prosinca 2023. do 1. siječnja 2024. Okupio je djecu i roditelje te mlade iz različitih dijelova Hrvatske. Tema seminara bila je „Moje mjesto u crkvi“.

Djeca i mladi su imali priliku sudjelovati u raznovrsnim radionicama i predavanjima. Govornici su bili brat Ozren Buriša, Daniel Poropat i Boris Bosanac. Brat Ozren je govorio o talentima i duhovnim darovima, njihovoj razlici te kako se oni mogu upotrijebiti u crkvi, dok je brat Danijel govorio o našem odnosu s Bogom i služenju te njihovoj međusobnoj povezanosti. Tražeći odgovor na pitanje: „Kako otkriti i prepoznati svoje mjesto u crkvi?“ brat Boris je pružio dublji uvid u crkvene službe, funkcije i aktivnosti kroz koje možemo doprinijeti crkvenoj zajednici.

Continue reading

Molitveni tjedan 2023 Naslovnica

Kako je predivan Spasitelj Isus naš Gospodin! Što Ga više poznajemo, to Ga više volimo. Zajedništvo s drugim vjernicima iste dragocjene vjere tada dolazi kao prirodan rezultat — a godišnji Molitveni tjedan pruža savršenu priliku da obogatimo svoje iskustvo u tom pogledu. Nije li Gospodin bio dobar prema nama tijekom prošle godine? Ne možemo to poreći. Bez Njegove milosti, ne bismo ni bili ovdje da se upravo sada pridružimo ovim posebnim čitanjima.

Continue reading

Jesenski sabor web banner

„Čišćenje hrama duše“  bio je moto Jesenskog duhovnog sabora održanog 3. i 4. studenog 2023. u Lipiku. Kad se govori o čišćenju hrama duše misli se na čišćenje od grijeha koji ga kao nekakva prljavština unižava i razara njegovo dostojanstvo. Da bi započeli čišćenje hrama duše među prvim ključnim koracima je priznanje grijeha i spremnost na pokajanje. O tom prvom koraku, na kojem mnogi zastaju ili ga odlažu, govorio je u petak, na početku sabora, brat Branislav Šarčević u propovijedi pod naslovom „Priznanje grijeha“. On je posebno istaknuo riječi apostola Ivana koji jasno ukazuje na redoslijed i put kojim grješnik može čistiti hram svoje duše. „Ako priznajemo svoje grijehe, vjeran je On i pravedan da nam oprosti naše grijehe i očisti nas od svake nepravednosti.“ -1. Ivanova 1:9

Continue reading

U gradiću Lipiku održan je trodnevni Ljetni duhovni sabor, od 28. do 30. srpnja 2023. godine. Okupili su se brojni vjernici iz Hrvatske i gosti iz inozemstva.
Glavna misao sabora bila je Isusovo upozorenje: „Čuvajte se da vas tko ne zavede“ i upravo je to bila tema koja se provlačila kroz
sva predavanja sabora. Gost govornik bi je nama dobro poznati pastor iz SAD-a, voditelj odjela za obrazovanje pri Generalnoj konferenciji, brat David Žic.

Continue reading

 
Darovi Bozjem narodu audioknjiga
 
🌟NOVO na našem YouTube kanalu🌟
 
Svakog jutra na našem YouTube kanalu objavljujemo novo poglavlje iz knjige "Darovi Božjem narodu" koja je prilagođena upravo za kratka dnevna čitanja.
Ova prekrasna knjiga oživjet će vaše srce nadom i svrhom u životu! Sastavljena je isključivo iz spisa Ellen G. White, uglavnom iz manje poznatih izvora, a usredotočuje se na obećane darove Duha Svetoga.

Continue reading

 

grupna

Seminar za mlade i djecu, Severin na Kupi, od 30.12.2022. do 2.1.2023.

Na prijelazu s 2022. na 2023. godinu održan je Seminar za mlade i djecu u Severinu na Kupi. Mladi i djeca sa svojim roditeljima okupili su se u prekrasnom okruženju Gorskog kotara na imanju „Društva prijatelja Biblije“. Glavna tema seminara bila je Kršćanska hrabrost, a govornicu su bili brat Novak Brajović i Ozren Buriša. Brat Novak govorio je o identitetu, smislu života i integritetu kao preduvjetima za hrabrost, a Ozren o hrabrosti kao kršćanskoj vrlini, o povjerenju u Boga kao temelju hrabrosti te o tome kako se suočavati sa strahovima.

Continue reading

Bog je ljubav

 

Neiscrpna tema „Bog je ljubav“ što se više proučava, otvara nove vidike. To je bila glavna tema Jesenskog duhovnog sabora koji je održan u petak i subotu, 28.-29. listopada 2022. u Lipiku.

Istina o Bogu i Njegovoj ljubavi je najznačajnije znanje za čovjeka i koliko god da poznajemo ovu temu uvijek nas iznova zadivi svaki detalj koji razmatramo. Zato vrijedi posebno istraživati kad, gdje i kako se sve očitovala Božja ljubav.„Njegova priroda, Njegov Zakon je ljubav. On je to uvijek bio i uvijek će biti. Tako je i svaki proces stvaralačke sile izričaj beskonačne ljubavi.” – Patrijarsi i proroci str. 33.

Continue reading