Molitveni tjedan 2023 Naslovnica

Kako je predivan Spasitelj Isus naš Gospodin! Što Ga više poznajemo, to Ga više volimo. Zajedništvo s drugim vjernicima iste dragocjene vjere tada dolazi kao prirodan rezultat — a godišnji Molitveni tjedan pruža savršenu priliku da obogatimo svoje iskustvo u tom pogledu. Nije li Gospodin bio dobar prema nama tijekom prošle godine? Ne možemo to poreći. Bez Njegove milosti, ne bismo ni bili ovdje da se upravo sada pridružimo ovim posebnim čitanjima.

Continue reading

Jesenski sabor web banner

„Čišćenje hrama duše“  bio je moto Jesenskog duhovnog sabora održanog 3. i 4. studenog 2023. u Lipiku. Kad se govori o čišćenju hrama duše misli se na čišćenje od grijeha koji ga kao nekakva prljavština unižava i razara njegovo dostojanstvo. Da bi započeli čišćenje hrama duše među prvim ključnim koracima je priznanje grijeha i spremnost na pokajanje. O tom prvom koraku, na kojem mnogi zastaju ili ga odlažu, govorio je u petak, na početku sabora, brat Branislav Šarčević u propovijedi pod naslovom „Priznanje grijeha“. On je posebno istaknuo riječi apostola Ivana koji jasno ukazuje na redoslijed i put kojim grješnik može čistiti hram svoje duše. „Ako priznajemo svoje grijehe, vjeran je On i pravedan da nam oprosti naše grijehe i očisti nas od svake nepravednosti.“ -1. Ivanova 1:9

Continue reading

U gradiću Lipiku održan je trodnevni Ljetni duhovni sabor, od 28. do 30. srpnja 2023. godine. Okupili su se brojni vjernici iz Hrvatske i gosti iz inozemstva.
Glavna misao sabora bila je Isusovo upozorenje: „Čuvajte se da vas tko ne zavede“ i upravo je to bila tema koja se provlačila kroz
sva predavanja sabora. Gost govornik bi je nama dobro poznati pastor iz SAD-a, voditelj odjela za obrazovanje pri Generalnoj konferenciji, brat David Žic.

Continue reading

 
Darovi Bozjem narodu audioknjiga
 
🌟NOVO na našem YouTube kanalu🌟
 
Svakog jutra na našem YouTube kanalu objavljujemo novo poglavlje iz knjige "Darovi Božjem narodu" koja je prilagođena upravo za kratka dnevna čitanja.
Ova prekrasna knjiga oživjet će vaše srce nadom i svrhom u životu! Sastavljena je isključivo iz spisa Ellen G. White, uglavnom iz manje poznatih izvora, a usredotočuje se na obećane darove Duha Svetoga.

Continue reading

 

grupna

Seminar za mlade i djecu, Severin na Kupi, od 30.12.2022. do 2.1.2023.

Na prijelazu s 2022. na 2023. godinu održan je Seminar za mlade i djecu u Severinu na Kupi. Mladi i djeca sa svojim roditeljima okupili su se u prekrasnom okruženju Gorskog kotara na imanju „Društva prijatelja Biblije“. Glavna tema seminara bila je Kršćanska hrabrost, a govornicu su bili brat Novak Brajović i Ozren Buriša. Brat Novak govorio je o identitetu, smislu života i integritetu kao preduvjetima za hrabrost, a Ozren o hrabrosti kao kršćanskoj vrlini, o povjerenju u Boga kao temelju hrabrosti te o tome kako se suočavati sa strahovima.

Continue reading

Bog je ljubav

 

Neiscrpna tema „Bog je ljubav“ što se više proučava, otvara nove vidike. To je bila glavna tema Jesenskog duhovnog sabora koji je održan u petak i subotu, 28.-29. listopada 2022. u Lipiku.

Istina o Bogu i Njegovoj ljubavi je najznačajnije znanje za čovjeka i koliko god da poznajemo ovu temu uvijek nas iznova zadivi svaki detalj koji razmatramo. Zato vrijedi posebno istraživati kad, gdje i kako se sve očitovala Božja ljubav.„Njegova priroda, Njegov Zakon je ljubav. On je to uvijek bio i uvijek će biti. Tako je i svaki proces stvaralačke sile izričaj beskonačne ljubavi.” – Patrijarsi i proroci str. 33.

Continue reading

Bog je ljubav

Uz Božju pomoć, u petak i subotu, 28. i 29. listopada 2022. održat će se Jesenski duhovni sabor u Lipiku. Glavni moto sabora glasi „Bog je ljubav“.

Kroz propovijedi ćemo proučavati o Božjoj ljubavi tijekom pojave grijeha, kako je Božja ljubav otkrivena kroz Isusa Krista i te kako Božja ljubav mijenja čovjeka.

Jedan od govornika bit će pastor Slavik Vyacheslav Shamrey, gost iz Njemačke.

Continue reading

Seminar za tre

U subotu, 1. listopada 2022. u Lipiku će se milošću Božjom održati četrnaesti po redu Seminar za treću životnu dob s predavanjima duhovno-zdravstvenog sadržaja.

„I u vašoj starosti, ja sam taj, ja ću vas nositi i do vaših sjedina. Ja sam stvorio, ja ću i ponijeti; ja ću vas i nositi i izbavljati vas...“ Izaija 46:4.

Dvije središnje teme nose naslove: Božja obećanja i Usamljenost - križ treće životne dobi.
Seminar namijenjene onima koji su već u poodmaklim godinama uvijek donosi neke nove pozitivne i važne informacije. Tako će i ovaj put biti posvećen pripremi za starost, kako tjelesno tako i duhovno.

Pozivamo braću , sestre i prijatelje da sudjeluju na ovom seminaru koji će pomoći da se bolje razumiju potrebe treće životne dobi. Onima koji su već zakoračili u to doba predavanja mogu pomoći da se lakše nose sa novim izazovima s kojima se susreću, a ostalima mogu biti povod za promišljanje o vlastitoj budućnosti.

Danko Žic