Proljetni duhovni sabor 2023.

Proljetni_sabor_2023.jpg

U Lipiku se 7. i 8. travnja održao proljetni duhovni sabor. Govornik je bio pastor Csongor Matyas iz Austrije.

U petak navečer sa zalaskom sunca brat Daniel Poropat otvorio je sabor te smo nakon toga slušali predavanje brata Matyasa o istinskom ili pravom miru koji nam Isus želi dati. Prema primjeru Isusa koji mirno spava tijekom oluje vidimo da unatoč vanjskim utjecajima, problemima ili događanjima u svijetu možemo imati savršeni unutarnji mir. I nama danas Isus kaže: „'Malovjerni' reče im, 'zašto se toliko plašite?'“ (Matej 8:26) Ako primimo Isusov mir, ništa nas na ovome svijetu ne može uznemiriti.

Subotnje jutro provedeno je u proučavanju biblijskih lekcija u kojima su poslužili brat Josip Vončina u ponovnoj lekciji pod naslovom „Komunikacija s Bogom“, a u novoj lekciji pod naslovom „Ne odgađaj“ poslužio je brat Mladen Aradski. U razredu za mlade poslužila je sestra Nela Aradski, a dječju subotnju školu vodile su sestre Estira Mandić i Sabina Poropat.

U prijepodnevnoj propovijedi slušali smo temu „Sadašnja istina u mom svakodnevnom životu“. Svatko od nas zna što je istina, ali pitanje je živimo li tu istinu u svom svakodnevnom životu. Istina je poput svjetlosti koja svijetli sve više i sve dalje. Upravo je Isus ta sadašnja istina. Ako dakle nemamo Isusa, naša svjetlost blijedi. Ako kažemo da poznajemo Isusa i da ga volimo, a ne živimo kako je On živio, tada zapravo ne govorimo istinu nego živimo lažno kršćanstvo.

Poslijepodnevno bogoslužje vodio je br. Daniel Poropat. Tijekom tog programa u kojem su nas djeca i mladi obradovali pjesmama i instrumentalima, čuli smo također riječi zahvalnosti i ohrabrenja vezane za doprinos putem digitalnih medija te pjesmu nekoliko obitelji iz Austrije. Također smo čuli i jedno interaktivno predavanje gdje je brat Matyas uključio sve prisutne - od djece do odraslih te potaknuo na dublje razmišljanje o odnosu Boga prema nama grješnim bićima. Brat Matyas je također pozvao mlade da se uključe u misionarsku školu koja ove godine započinje sa svojim radom u Austriji. Također je predstavio internet stranicu namijenjenu prije svega mladima na kojoj mogu biti slobodni postavljati pitanja osobne ili duhovne prirode te na taj način dobiti potrebnu pomoć za svoj duhovni rast.

Na kraju sabora brat Danko Žic prizvao je blagoslov na sve prisutne, a organizator je zahvalio svima onima koji su pridonijeli da se ovaj sabor održi.

Daniel Poropat

PREDAVANJA SA SABORA POGLEDAJTE OVDJE.

IMG 3999

IMG 3966

IMG 4145

IMG 4175 Copy

IMG 4208

IMG 4265 Copy

 

  • Hits: 865