Proljetni duhovni sabor 2022.

Proljetni_sabor_2022_sa_stihom.png

Zahvalni smo Bogu što se u subotu, 16. travnja 2022. održao proljetni duhovni sabor u Lipiku.

Uvodne i pozdravne riječi okupljenom mnoštvu braće, sestara, mladih, djece i prijatelja uputio je brat Daniel Poropat. Subotnju školu vodili su brat Aleksandar Spasovski i Brane Šarčević, grupu mladih vodio je brat Boris Bosanac, a našu djecu poučila je sestra Sabina Poropat.

Tema sabora bila je “Vrijeme je za molitvu”, ujedno i naslov propovijedi Daniela Poropata u kojoj je obuhvatio nekoliko važnih pitanja na koje smo čuli odgovore iz Božje riječi i Duha proroštva kao što su: potreba za pronalaženjem vremena za tajnu molitvu, potreba za mjestom gdje ćemo provesti vrijeme u molitvi te kako možemo prepoznati Božju volju.

U poslijepodnevnom programu, koji je vodio brat Nevio Aradski, djeca su predstavila svoje pjesme, citate i ukratko iznijela što su naučila u dječjoj subotnjoj školi. Nadalje je program bio bogat raznim glazbenim točkama - pjesmama zbora i instrumentalima mladih te smo čuli još jednu propovijed na temu “Ustrajni u molitvi” u kojoj smo mogli jasno razumjeti iz primjera Božje riječi kako se ponekad može poistovjetiti tvrdoglavost s ustrajnošću, što su potpuno različite stvari. Molitva treba postati naš prioritet, isto tako i vrijeme koje ćemo odvojiti za svakodnevnu osobnu molitvu.

U drugom dijelu poslijepodnevnog bogoslužja podijelili smo se u tri molitvene grupe: grupu koju su činili roditelji i djeca vodio je brat Daniel Poropat, grupu mladih je vodio brat Nevio Aradski i grupa odraslih koju je vodio brat Vjekoslav Vončina. U molitvenim grupama prilagodile su se teme i molitve prema potrebama različitih uzrasta i dobi kako bi svatko imao mogućnost izraziti svoje mišljenje i potrebe za molitvom.

Sabor je završio u jednoj bliskoj i duhovnoj atmosferi u molitvi i blagoslovu kojeg smo primili od Gospoda.

Vjerujem da će nam ovaj dugo očekivani proljetni sabor još duže ostati u sjećanju po zajedničkim molitvama i odluci da ćemo više vremena odvojiti da budemo s našim dragim Spasiteljem Isusom Kristom.

Daniel Poropat

otvorna

dvorana

mladi sviraci

sviraci

govornici

brane

poropat

 

 

 

 

 

 

  • Hits: 1465