Rat u Ukrajini - okružno pismo

UkraineConflict 0

Moja draga braćo,

pozdravljam vas sa Psalmom 18:2: „Gospode, hridino moja, tvrđavo moja, Spasitelju moj! Bože moj, branište moje, u koje se zaklanjam! Štite moj, rog spasenja mojega, grade moj!“

i sa Psalmom 91:15: „Kad me zazove, uslišit ću ga i iz njega ću stajati u nevolji; spasit ću ga i proslavit ću ga.“

U četvrtak, 24. veljače 2022. užasan sukob koji su svjetski čelnici sa zebnjom predviđali, nadajući se da će ga izbjeći, postao je stvarnost kada je izbio rat između Rusije i Ukrajine. Još od Drugog svjetskog rata Europa nije bila suočena s takvim događajem, a njegov će se utjecaj osjetiti diljem svijeta.

Za našu dragu braću i sestre u Ukrajini i Rusiji, ovaj sukob će donijeti veliki ispit vjere i njihove odlučnosti da slijede istinu i ostanu vjerni nebeskom Bogu. U trenutku pisanja ovog teksta, javljeno nam je da su naša braća sigurna i da nisu pogođena dosadašnjim bombardiranjem. 

Ipak, izazov s kojim se naši mladi ljudi u ovim krajevima suočavaju sada je posebno ozbiljan. Obje zemlje nameću vojnu obavezu, tjerajući mlade ljude u službu. Povijest se ponavlja, brat je pozvan da digne oružje protiv svojeg brata. 

Naše crkve u susjednim zemljama spremaju se dočekati svoju braću, ako bude potrebno. Obavještavat ćemo vas o daljnjim novostima kako se situacija bude razvijala.

U međuvremenu, moramo se ujediniti kao svjetska crkva u iskrenoj molitvi i postu za našu braće na tim prostorima. Molimo se za njihovu sigurnost, da budu zaštićeni od opasnosti i da ih Bog može upotrijebiti, čak i u ovim strašnim okolnostima, kako bi podijelili nadu u spasenje s onima oko sebe. Imajmo na umu posebno naše mlade, moleći se da budu svijetli primjer vjernog naroda koji je odlučio služiti Bogu, a ne ljudima.

Bez sumnje, živimo u posljednjim danima Zemljine povijesti. Neka Kristovi vojnici uzdignu visoko zastavu princa Emanuela i bore se u dobroj borbi vjere tražeći izgubljene, spašavajući nestale i dijeleći jedinu pravu nadu koju ovaj svijet ima – Isusa.  Neka nam Bog svima pomogne da se približimo Njemu i jedni drugima, da se zajedno ujedinimo moleći za Njegovu zaštitu i vodstvo. 

Maranatha!

Liviu Tudoroiu,

Tajnik Generalne konferencije

24. veljače 2022.