SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

YouTube light color icon  ins

Seminar Biblijske škole Svjetionik

Biblijska škola Svjetionik nastavlja ciklus seminara, tečaja „Temeljna načela zdravlja“. Ove godine je od 17. do 21.4.2017. održan drugi seminar na kojemu smo učili o hidroterapiji, odnosno terapiji vodom koji je imao za cilj obučiti polaznike jednostavnom i jeftinom prirodnom liječenju. Predavačica je bila Liliane Balbach iz SAD-a. Prijepodne smo imali predavanja i vježbe, a poslijepodne predavanja o govorništvu koje je držao brat Mladen Aradski.

 

 Tijekom seminara prošli smo kroz deset jednostavnijih terapija vodom, s tim da je svaki polaznik na sebi iskušao svaki pojedini tretman.

Obzirom na jednostavnost, mnogi podcjenjuju djelotvornost i efekte hidroterapije. No baš ta jednostavnost čini ju univerzalnom jer je svima  i s vrlo malo truda pristupačna. 

“Prirodna sredstva, upotrijebljena u skladu s Božjom voljom, proizvest će natprirodne rezultate.“ (Odabrane poruke 2. str. 346.4)

Evo nekoliko uputa za tretmane koje možete i sami iskušati:

VRUĆA I HLADNA KUPKA ZA STOPALA

Ova terapija se koristi najčešće za poboljšanje cirkulacije nogu i stopala. Vruća i hladna kupka za stopala omogućava širenje krvnih žila, stimulira imunološki sustav, poboljšava cirkulaciju, smanjuje zgrčenost, ublažava glavobolju, zaustavlja krvarenje nosa, smanjuje otekline, upale, artritis, infekcije te ublažava sve bolove u tijelu.

U dublju posudu (kantu) naliti toplu vodu, 39-43°C, tako da prekrije stopala i gležnjeve. Hladni oblog staviti na glavu te noge držati u vrućoj vodi 3 minute,  zatim u hladnoj vodi 30 sekundi. Postupak se može ponoviti 3-5 puta dnevno.

Kontraindikacije- maligne bolesti, dijabetes i krvarenje.

TOPLI OBLOG

Tople obloge možemo primjenjivati kod upala grla, zglobova i bolova u prsima. Oprema – mokra tkanina, prozirna folija i pamučna tkanina. Uronite tkaninu u jako hladnu vodu, iscijedite ju, tijesno omotajte oko željenog područja, prekrite folijom, a zatim pamučnom tkaninom (ručnikom). Ovakvim omatanjem sprječava se kruženje zraka i ubrzava zagrijavanje. Kad se oblog zagrije,  nakon 15-ak minuta, može se ukloniti a mjesto istrljati hladnim ručnikom. Može se ponoviti nakon 1h.

TOPLO VLAŽNI OBOZI I TRLJANJE HLADNOM RUKAVICOM

Toplo vlažni oblozi i trljanje vlažno rukavicom korisni su kod prehlada, nesanice, napetosti i bolovima u zglobovima. Tretmanom se povećava broj krvnih zrnaca, olakšava grčeve i bolove u mišićima i zglobovima, povećava dotok krvi do kože. Vlažne, jako zagrijane ručnike (najlakše zagrijati u mikrovalnoj pećnici) staviti na  prsa i leđa, a tijelo zamotati u plahtu te noge staviti u hladnu vodu. Trajanje 3-5 minuta. Zatim skinuti obloge i ta mjesta dobro istrljati hladnom rukavicom počevši od ruku. Postupak se može ponoviti 2-3 puta na dan.

Kontraindikacije:  maligne bolesti, dijabetes 

TRLJANJE SOLJU

Trljanje solju je jednostavan, ali vrlo efikasan tretman. Poboljšava cirkulaciju, povećava krvni tlak i uklanja mrtvu kožu.. Postupak – u 1 kg soli (ovisi o veličini osobe) ulijte malo vode, možete stajati u kadi/tuš kabini ili sjediti na stolcu. Trljajte se počevši od ruku, zatim prsa i noge. Kada završite koža vam treba biti roze boje. Nakon toga se isperite i osjetit ćete kako vam je koža meka. Postupak možete ponavljati 2 – 3 puta dnevno.

Kontraindikacije – oštećenja na koži.

LEDENA MASAŽA

Ova masaža posebno pomaže kod uganuća, istegnuća mišića i tetiva ili ligamenata, te udaraca u meka tkiva ili kosti, otoka zglobova i druga kronična bolna stanja. Kockice leda nanijeti na bolno mjesto te trljati sve dok ne bude ledeno. Ne držati led na mjestu više od 10 minuta.

Ove vrlo jednostavne tretmane možete raditi svaki dan kod svojih domova i tako održavati svoje zdravlje.

“Jer Ja ću ti zdravlje vratiti i od tvojih te rana izliječiti,’ kaže Gospodin.“ (Jeremija 30:17).

Ivona Buzdum i Nela Aradski

Adresa

Reformni pokret
adventista sedmog dana

Ribnička 12
10110 Zagreb
Gdje smo: KARTA

Bogoslužja

Subotom
09:30 - 10:30 subotnja škola
11:00 - 12:00 propovijed

Radno vrijeme ureda
ponedjeljak - četvrtak
11:00 - 15:00
Informacije:
01 3634 067 / 099 5115 225

Kontakt

ZAGREB - centrala
Ribnička 12
tel. 01/3634 067
info@rpasd.hr
OIB: 12980410812

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter. Dovoljan je jedan klik do svježih mjesečnih informacija i novosti.