SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

Pričekaj jednu minutu

   Vrlo često čujemo ove riječi, a i mi ih često upućujemo drugima. Čekamo razne stvari.

Čekamo bus ili neko drugo prijevozno sredstvo da nas preveze do odredišta, čekamo da nikne sjeme koje smo posijali u vrtu, čekamo rođenje bebe, čekamo kraj školske godine i slično. Čekanje je dio našeg života. Štoviše, i priroda poznaje čekanje. Noć mora čekati dok sunce ne zađe na horizontu da bi se mjesec i zvijezde pokazale u svom sjaju, kišni period čeka dok sušno razdoblje dođe kraju. Čekanje je dio svijeta u kojem živimo. 
Ime nešto posebno u načinu na koji čekamo i zašto čekamo. Suvremeno društvo često nam savjetuje: „Uzmi odmah to što želiš. Zašto bi čekao?! Postani bogat danas! Požuri, vrijeme je novac!“ Ako taj način razmišljanja prihvaćamo, izgubit ćemo nešto dragocjeno. Zato uspori tempo! Napravi makar nekoliko sekundi pauze da vidiš što se u vrtlogu oko tebe zapravo događa. 
   Čovjek može kroz strpljivo čekanje puno naučiti. Prije svega da cijenimo ono što čekamo. Sve ima svoje vrijeme i mjesto. Vidio sam čovjeka koji nije imao strpljenja čekati na pripremu čaja pa je uzeo i progutao nekoliko suhih listova čaja, a zatim ih odmah zalio vrelom vodom. Ozbiljno sumnjam u zadovoljstvo i korist te šalice čaja kod ovog čovjeka. Čekati na nešto znači osigurati sigurnost sudjelovanja u dodatnom zadovoljstvu. Čekanje može biti plodonosno vrijeme jer imamo priliku vježbati samokontrolu. Kad očekivani trenutak konačno dođe doživljava ga se s većim značajem i posebnošću jer ga se strpljivo i s uvažavanjem čekalo.
   Što dakle najčešće radimo dok čekamo? To vrijeme ne mora biti prazno kao neka stara kutija ili čaša koja je izgubila svoj sadržaj. Vrijeme čekanja može se višestruko iskoristiti raznovrsnim aktivnostima kao što je molitva, proučavanje, pisanje ili priprema za važan događaj o kojem trebamo temeljito promišljati. Da bi taj vremenski isječak našeg života bio radostan i važan trebamo vrijeme pozitivno i konstruktivno koristiti. Dok čekamo sjetimo se da je i taj dio našeg vremena dar Božji te da od nas ovisi hoćemo li ga iskoristiti kao vrijedan dar ili će biti izgubljeno vrijeme.
   Što bi bilo s nama da Gospod nije strpljiv i spreman dugo čekati „(…) ne želeći da tko propadne, nego da svi dođu k pokajanju.“ (2.Petrova 2:3,9.)
   „Strpite se dakle, braćo, do dolaska Gospodinova! Strpite se i vi, učvrstite srca svoja, jer se dolazak Gospodinov približio.“ (Jakov 5:7,8.) 
   Njegujmo zato strpljivost kad čekamo. „Jer vam je strpljivost od potrebe, da ispunivši volju Božju postignete obećanje.“ (Hebrejima 10:36)

Adresa

Reformni pokret
adventista sedmog dana

Ribnička 12
10110 Zagreb
Gdje smo: KARTA

Bogoslužja

Subotom
09:30 - 10:30 subotnja škola
11:00 - 12:00 propovijed

Radno vrijeme ureda
ponedjeljak - četvrtak
11:00 - 15:00
Informacije:
01 3634 067 / 099 5115 225

Kontakt

ZAGREB - centrala
Ribnička 12
tel. 01/3634 067
info@rpasd.hr
OIB: 12980410812

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter. Dovoljan je jedan klik do svježih mjesečnih informacija i novosti.